Køberrådgivning

Står du og skal købe drømmehuset, men er du i tvivl om, hvordan du kommer helskindet igennem processen uden at ende med at købe det forkerte? Køberrådgivning kan være den rigtige løsning for dig, hvis du ikke har meget erfaring med bolighandel, eller hvis du blot vil stille dig selv bedst muligt.  

Vi giver dig her en gennemgang af, hvad køberrådgivning dækker over, og hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at benytte en køberrådgiver. Bliv klogere på området her.

Hvad er køberrådgivning?

Køberrådgivning omfatter, at en fagperson – en køberrådgiver – rådgiver dig igennem forskellige processer i en bolighandel.

En køberrådgiver må ikke forveksles med en ejendomsmægler. Ejendomsmægleren er til at for at sikre sælgeren det bedst mulige outcome. Altså at en bolig bliver solgt, og at det sker til den højest mulige pris.

En køberrådgiver er uafhængig af ejendomsmægleren og vil derfor udelukkende være på din side. Med denne form for rådgivning får du derfor hjælp til at finde den optimale bolig til den lavest mulige pris. Køberrådgivning skal derfor hjælpe dig med at komme bedst muligt igennem en bolighandel som køber.

Hvornår kan du med fordel benytte køberrådgivning?

Køberrådgivning er for eksempel til dig, der skal ud på boligmarkedet for første gang. Som førstegangskøber kan der være mange faldgruber og processer, du måske ikke lige tænker over. For at sikre dig den bedst mulige oplevelse med købet af din første bolig, kan rådgivning være godt givet ud.

Køberrådgivning er dog langt fra forbeholdt førstegangskøbere. Har du været boligejer af flere omgange, ved du sikkert, hvor mange formaliteter og lignede, der skal være styr på, og som du skal forholde dig til. Det kan være en smule overvældende.

Vil du sikre dig en god fornemmelse i maven, når du sætter din underskrift på købsaftalen, er køberrådgivning en god idé – uanset hvor mange gange du har købt bolig. Du får professionelle øjne på sagen, der stiller spørgsmålstegn ved de ting, som du måske ikke lige selv havde tænkt over.

I rigtig mange tilfælde kan det derfor være en god idé at gøre brug af rådgivning.

Hvad er der inkluderet i køberrådgivning?

Køberrådgivning dækker over flere forskellige opgaver. Du skal være opmærksom på, at det kan være forskelligt fra køberrådgiver til køberrådgiver, hvilke processer de kan hjælpe med.

Nogle af de mest gængse områder, som en køberrådgiver kan hjælpe med er:

 • Præsentere relevante boliger
 • Gennemgå boligens stand
 • Gennemgå essentielle dokumenter
 • Forhandle pris og vilkår i købsaftalen
 • Gennemgå købsaftalen
 • Håndtere juridiske formaliteter
 • Berigtige bolighandlen.

Kan det betale sig at gøre brug af en køberrådgiver?

Det korte svar er: Ja, det kan i den grad betale sig. Under en bolighandel er der mange aspekter, der skal belyses for at sikre dig den bedst mulige handel. Prisen er én ting. En anden ting er selve boligen, hvor der altid vil være en vis risiko for at brænde nallerne.

Nogle af skrækscenarierne er for eksempel, at du ender med at købe en bolig, der ikke er som forventet. Det kan være, der er underliggende skader, som ikke er blevet belyst i tilstandsrapporten.

Det kan også være, at der er særlige servitutter på ejendommen, du ikke kendte til, men som pludselig gør indpas på dine drømme med boligen. Derudover er der alt det juriske, hvor der kan ske fejl, der kan have bekostelige konsekvenser.

Kort sagt er der rigtig mange faldgruber for dig som køber. En måde, hvorpå du kan minimere risikoen for disse faldgruber, er blandt andet ved at benytte køberrådgivning. Det er derfor helt sikkert noget, der kan betale sig at gøre brug af.

Hvem tilbyder køberrådgivning?

Der er flere forskellige typer virksomheder, der tilbyder køberrådgivning. Det kan være svært at navigere rundt i. Det er derfor vigtigt, at du gør dig nogle tanker om, hvilken type køberrådgiver du har brug for.

Disse erhverv er blandt andet kendt for at udbyde køberrådgivning:

 • Pengeinstitutter
 • Ejendomsmæglerkæder
 • Advokatfirmaer
 • Byggesagkyndige.

Derudover er der også virksomheder, der udelukkende er specialister i køberrådgivning og kun fokuserer på det.

Vælg en køberrådgiver, der hjælper dig på de rigtige punkter

Du skal være opmærksom på, at der kan være stor forskel på, hvad en køberrådgiver kan hjælpe med. Er det for eksempel en køberrådgiver fra en bank, kan vedkommende komme med køberrådgivning i forbindelse med det finansielle aspekt af handlen.

Ved en byggesagkyndig kan det udelukkende være boligens tilstand, der bliver ydet køberrådgivning omkring og så fremdeles.

Det er vigtigt, at du beslutter dig for, hvad det er, du har brug for køberrådgivning til. Er det enkelte processer i forbindelse med bolighandlen (for eksempel forhandling af pris), eller er det en samlet pakke, hvor du får køberrådgivning hele vejen igennem processen?

Din beslutning har en stor indflydelse på, hvilken køberrådgiver du skal vælge, og hvilken pakkeløsning du skal gå med.

Det er vigtigt at pointere, at der også er tilfælde, hvor for eksempel et pengeinstitut yder køberrådgivning, der inkluderer alle aspekter af boligkøbsprocessen og ikke kun det, de hovedsageligt hjælper med – nemlig det finansielle.

Der er derfor mange muligheder, når du skal finde en køberrådgiver. Sæt dig derfor ind i de enkelte tilbud og vælg den løsning, der omfavner alle dine behov.

Hvad koster køberrådgivning?

Priserne for køberrådgivning er meget varierende. Det gælder både inden for branchen, men også i forhold til hvad det er for en pakkeløsning, du ønsker. Der er for eksempel stor forskel på, om du skal have gennemgået en købsaftale, eller om du skal have den fulde pakke, hvor du bliver hjulpet igennem hele købsprocessen.

Er der tale om én eller få ydelser, vil prisen typisk ligge på et par tusinde kroner. Er der tale om en fuld pakkeløsning, vil det i langt de fleste tilfælde være minimum 10.000 kroner og oftest højere end det.

Det virker måske af mange penge. Det kan dog være rigtig godt givet ud, således du kommer ud på den anden side af bolighandlen med en god købsaftale.


Tryg bolighandel


 • Eksperter i bolighandler

  Vi har mange års erfaring indenfor bolighandler. Teamet har hjulpet i over 10.000 bolighandler. Vi er specialiserede rådgivere inden for bolighandler og er altid opdaterede i forhold til gældende lovgivning.

 • Faste lave priser

  Der kan være stor forskel på, hvor meget hjælp du har brug for. Vores udgangspunkt er, at du får en fast lav pris, du nemt kan forholde dig til. Der kommer ingen overraskelser i processen, og vi sørger for at alle deadlines overholdes til punkt og prikke. Ring til os og få en snak om netop dine behov – så får du en fast lav pris.

 • Landsdækkende service

  Vi er en online virksomhed og vi kan hjælpe dig uanset hvor i Danmark du bor. Vi har sparet fysiske møder bort, og bruger tiden på at sætte os grundigt ind i din sag og leverer en klar og præcis rådgivning.

 • Forsikret rådgivning

  Vi har tegnet rådgiveransvarsforiking i HDI Danmark

Skødeservice.dk ApS

Gammel Vartov Vej 2,
2900 Hellerup

Man - tors: 09-17
Fre: 09-15