Hvad er min bolig værd? Sådan får du svaret

Står du over for et boligsalg, er der mange spørgsmål, som hele tiden dukker op. Men det altoverskyggende spørgsmål vil ofte være, hvad din bolig egentlig er værd. Det handler nemlig ikke om din egen vurdering, der baserer sig på affektionsværdi og egen glæde ved boligen. I stedet skal prisen vurderes af professionelle øjne, og lige her kan du læse mere om, hvordan det foregår.

Få en boligvurdering

Uanset om du skal sælge din bolig eller ej, betaler det sig at kende til, hvad din bolig er værd. Det giver dig et godt udgangspunkt, hvis du vil sælge din bolig, men også hvis du overvejer at ændre dine banklån eller finde frem til, hvor meget din bolig er steget eller faldet i værdi.

En boligvurdering bliver typisk foretaget af en ejendomsmægler. Den er samtidig mæglerens subjektive vurdering, og derfor kan det være en god idé at få flere forskellige mæglere til at foretage en vurdering af din bolig. Så får du hurtigt et godt overblik over, hvad din bolig er værd.

Øg værdien ved at gøre små ting

Der er mange faktorer, som spiller en rolle, når en ejendomsmægler vurderer din bolig. Vi kommer ikke uden om boligens stand, størrelse og beliggenhed, som er nogle af de helt store faktorer. Taget bliver gennemgået, rumfordelingen bliver vurderet, og boligen bliver sammenlignet med andre boliger i området.

Men der er også en række ting, du selv kan gøre noget ved, hvis du vil sikre dig den højest mulige vurdering. Først og fremmest skal din bolig være ren og velholdt. Det gælder også om at rydde op – både indenfor og ude i haven. Fjern haveaffald, og trim græsplænen, så haven tager sig godt ud.

Små investeringer kan gøre en forskel

Det er ikke kun rengøring og oprydning, der tæller i den samlede vurdering. For investerer du i nogle mindre projekter, kan det have en stor betydning for den endelige vurdering. I den forbindelse kan det være en god idé at fokusere på blandt andet boligens energimærke, da det har en stor interesse for mange købere.

Du kan også vælge at friske dit køkken op eller udskifte badeværelset, selvom det måske virker som en stor mundfuld. Men i det lange løb vil det interessere langt flere købere og være attraktivt for mægleren. På den måde kan du gøre din boligs værdi så høj som muligt, hvad end du vil sælge eller blot kende til boligens værdi.